hirdetés

Megsértette szomszédját ezért lett vádlott egy 64 éves néni. A sértett és a vádlot szomszédok és hosszú ideje haragos viszonyban vannak. Szerencsére a 64 éves vádlott asszony az ősi női mesterség gyakorlójának is titulálta a szomszédját ez lett a veszte de nem kell dutyiba mennie.

 

bírósági döntésRossz szomszéd volt. Emiatt került egy 64 éves, büntetlen előéletű asszony a bíróság elé, mint vádlott. A bíróság bűnösnek mondta becsületsértés vétségében, ezért egy év próbára bocsátotta, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

 

Ez azt jelenti, hogy nem kapott büntetést, de ha egy éven belül újabb bűncselekményt követ el, a becsületsértésért is elítélik.

Eredetileg a rendőrség könnyű testi sértés vétsége miatt tette át az ügyet a magánvádas eljárás lefolytatásra a Szekszárdi Járásbírósághoz, ahol még 2015 februárjában az ügyben a bíróság személyes meghallgatást tartott, de a békítési kísérlet nem vezetett eredményre.

A bíróság az iratokat megküldte a járási ügyészségnek azzal: olyan bűncselekmény is felmerülhet az ügyben, amelyben a vádat az ügyész képviseli. Az ügyészség elrendelte a nyomozást, de a rendőrség a zaklatás gyanúja miatt indult eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette. A sértett panaszára az ügyészség a nyomozás folytatását rendelte el, amelynek az lett a vége, hogy ismét visszakerült az ügy a járásbíróságra a magánvádas eljárás lefolytatására.

A felek között egy birtokvita miatt volt közel tíz éve rossz a kapcsolat. Történt, hogy 2014. november 3-án a sértett a háza előtt beszélgetett egy ismerősével, amikor a vádlott odament hozzájuk, és hangosan szidalmazni kezdte a szomszédját, ama ősi női mesterség gyakorlójának titulálva őt. A szomszédasszony férjére is tett megjegyzést. Amikor a sértett fél – hogy véget vessen a jelenetnek – befelé indult a házába, a vádlott az arcába öntötte a kezében lévő pohárból a kapucsínót.