hirdetés

A Római Katolikus egyház hivatalosan is elismerte, hogy van földönkivüli élet. Bár pár száz évvel ezelött az anyaszentegyház a sötét középkorban embereket égetett, ha kétségbe vonták tanait. Sőt, 380 éve minden idők legnagyobb csillagászának, Galileo Galileinek a könyvét is betiltatták, mivel megkérdőjelezte a földközpontú világot.

Ferenc Pápa

Az idő múlásával az emberek gondolkodásmódja és tudása változik, és ez így természetes. Most viszont olyasmi történt, ami valóságos csodának számít a katolikus egyházban, írja a Daily Mail. A vatikáni csillagvizsgáló vezető professzora, JOse Gabriel  bejelentette:

Létezik földönkivüli élet. Remélhetőleg intelligens létformák is. Ez nem azt jelenti, hogy létezik másik Jézus, ugyanis az ő léte kivételes és kizárólag az emberiséghez köthető. –mondta Jose Gabriel csillagász és egyházi személy.

A csillagász Ferenc Pápa egyik legközelebbi barátja, aki szintén Argentínában született, sőt egy ideig együtt is tanultak Buenos Aires-ben. A múlt heti NASA bejelentése nyomán (miszerint felfedezték a Föld 2.0-át. ) egy közleményt adtak ki a Vatikán hivatalos napilapjában a L’Observatore Romano-ban. A bejelentés értelmében a Római Katolikus egyház hivatalosan is elfogadja a földönkívüli élet létezését.