hirdetés

Méltósággal viselt betegséget követően vasárnap elhunyt Kincses Ildikó, a rendőrség első női tábornoka. A főtiszt asszony 46 évig volt a rendőrségnél, ami szintén egy kisebb rekord, ami a nevéhez köthető.

 

Kincses 48 évvel ezelőtt kezdte meg a pályafutását szerződéses alkalmazottként a Belügyminisztérium Igazgatásrendészet Csoportfőnökség Útlevél Osztály állományában. 1977-től a Rendőrtiszti Főiskolán látott el különböző tisztségekben oktatói feladatokat.

1989-ben került kiemelt főelőadóként az Országos Rendőr-főkapitányságra, ahol az igazgatásrendészeti szakterületen végigjárva a ranglétrát, 2000-től 2019. április 30-ai felső korhatár elérésével történő nyugállományba vonulásáig az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Igazgatásrendészeti Főosztály vezetője volt.

A tábornok asszony 46 éven át szolgálta hazáját a Belügyminisztérium és a Rendőrség állományában. Egykori munkatársai és a rendőrség teljes személyi állománya osztozik a család gyászában, akárcsak szerkesztőségünk vezetősége.

Tábornok Asszony, jó utat és békéset.

(csákány)