hirdetés

Súlyos mérgezéssel került kórházba három tiszadobi férfi. Metil-alkohol tartalmú pancsolt italt ittak, mindegyik életveszélyes állapotban van.  Tavaly 20 ember került kórházba szintén hasonló mérgező alkohol miatt.

 

tiszadob metilA mentők metil-alkohol mérgezés gyanújával vitték kórházba a három férfit, akik az elfogyasztott mérgező italokat Tégláson vették egy autós árustól.

A mérgező italokat eredeti, kereskedelmi forgalomból visszagyűjtött gyomorkeserűs (Unicum, Jägermeister) üvegekbe töltötték, amikből hiányzik a visszatöltést gátló eszköz, és házilag színre fújt kupakokkal zárták le, amikre a „Duty Free Shop” feliratú címkéket ragasztották, és zárjegy sem található az üvegeken.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy kizárólag megbízható forrásból beszerzett alkoholtartalmú italokat vásároljanak, és ne fogyasszanak zárjegy nélküli üvegekből származó italt, különösen akkor, ha az előbbi leírás ráillik.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya 15000/283/2018. bűnügyi számon életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Tavaly szintén Hajdú-Biharban 20 embert vittek kórházba metil-alkohol mérgezés gyanúja miatt. A tavaly decemberi pancsolt ital sajnos emberéletet is követelt.

A rendőrség kéri, hogy aki az üggyel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést személyesen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (Nyíregyháza, Bujtos út 2. szám), telefonon a 06-42-524-600 hívószámon, vagy a 112-es központi segélyhívón.