hirdetés

Leleményesen kértek segítséget a hajótöröttek. Pálmalevelekből írták ki, hogy segítség. A három férfi egy csendes-óceáni szigeten vetődött partra és élték át Robinson kalandjait három napig. Végül egy repülő látta meg a segítségkérésüket.

 US CoastA hajótörött tengerészek kis hajóját a nagy hullámok miatt elárasztotta a víz, így a három férfinak 2 mérföldet kellett úsznia éjszaka a partig. A parti őrséghez kedden érkezett bejelentés, miszerint egy hajó eltűnt Mikronézia közelében. A férfiak egy lakatlan szigetre úsztak ki. Pálmaleveleket gyűjtöttek, és a homokban kirakták a HELP, azaz a segítség szót, hogy megmenekülhessenek.

Az amerikai haditengerészet és a parti őrség találta meg őket csütörtökön. Repülőgéppel keresték őket, amikor észrevették a segítségkérő jelüket, és azt, hogy a mentőmellényükkel integetnek – írja a CNN.

A férfiak 3 napig voltak a lakatlan szigeten, 2600 mérfölddel délnyugatra Honolulutól. A sziget a Mikronéziai Szövetségi Államokhoz tartozik, ami több mint 600 szigetet foglal magába.