hirdetés

Nagy bajban van az egyik szétválasztott sziámi iker pár tagja Rukaya. A kislány egy erős fertőzéssel küzd, ami igen magas lázzal is jár. Rukaya komoly küzdelmet vív, hogy életben maradhasson.

 

A lányok a fejüknél voltak össze nőve , és a Csapody-Csókay-Pataky orvosi team vezetői irányításával műtötték meg őket. Az operáció több mint 30 órán át tartott. A sikeres és egyben világraszóló műtét után azonban megtörtént a legrosszabb.

Speciális vírusos lázzal küzd Rukaya, állapota kritikus.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány beszámolója szerint az életveszélyben lévő kislányt továbbra is altatásban tartják és légzéstámogatást kap, de már önállóan lélegzik.

A szigorú orvosi felügyelet alatt lévő lányok egyikénél Rukayanál azonban a paraméterei és leletei problémát jeleztek az utóbbi napokban.

Orvosaink tesztet végeztek nála, mely pozitív eredményt mutatott. A következő napokban valószínűleg kiderül a fertőzés kimenetele, addig sajnos életveszélyről beszélhetünk- írta a Cselkevés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

A másik testvér, Rabeya állapota szerencsére napról napra jobb. A műtétet követően magához tért, mozgatni kezdte a végtagjait, felismerte az édesanyját és figyelni kezdte a környezetét. A kislány pedig már egész mondatokban beszél, mosolyog és szájon át eszik.

A fejüknél összenőtt sziámi ikrek szétválasztó műtétsorozatának koordinátora, Pataki Gergely, a végső szétválasztást vezető Csókay András, illetve aneszteziológiai csapat vezetője, Csapody Marcell jelenleg is Dakkában tartózkodik.