hirdetés

Halálra taposott egy belga turistát egy elefánt a kenyai Masai Mara nemzeti parkban. Egyre több a megvadult elefánt, és így sajnos az embereket sem kímélik a hatalmas ormányosok.
masai-mara-kenya-elephantEgy magányos elefánt támadt a turistára, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítás után meghalt. Rövid időn belül ez volt Kenyában a második halálos elefánttámadás turista ellen. Egy hónapja a Tsavo nemzeti parkban egy fotózó olasz férfit taposott agyon egy megvadult elefánt.

Lapjelentés szerint kedden egy iskolába tartó gyereket is megölt egy elefánt Kenyában. A Kenyai Vadvédelmi Szolgálat (KWF) figyelmeztetett, hogy az országot sújtó szárazság miatt a táplálékot kereső elefántok gyakrabban kalandoznak el természetes élőhelyükről, ami növeli a lakossággal való összetűzések kockázatát.

A szolgálat szerint a korábbi évekhez képest érezhetően elszaporodtak az olyan incidensek, mint az ember elleni támadások, lakóépületek lerombolása, a jószág megtizedelése és a termőföldek feldúlása.