hirdetés

Egy kiolvadt gleccserben találták meg az eltűnt sportolókat. Tizenhét év után megtalálták a Himaláján eltűnt hegymászókat. Alex Lowe és David Bridges 1999-ben tűnt el, miután elsodorta őket egy lavina. Lowe generációjának legismertebb hegymászója volt.

Alex Lowe in a portaledge camp high on a wall on Great Sail Peak.

A 40 éves Lowe és 29 éves barátja, az operatőr Bridges a 8013 méteres Shisha Pangma csúcson másztak a Himalájában, amikor a lavina elsodorta őket. Jégbe fagyott holttestükre két hegymászó talált rá múlt pénteken – jelentette be Lowe hajdani felesége, akinek jelenlegi férje szintén a hegymászók között volt 16 évvel ezelőtt.

Conrad Anker kisebb sérülésekkel túlélte a lavinát, és több hegymászóval napokon át próbálták megtalálni a két eltűnt férfit. Anker 2001-ben vette feleségül Lowe özvegyét, és adoptálta gyermekeit is – írja a BBC.

Jennifer Lowe-Anker a Montana állambeli Alex Lowe Jótékonysági Alapítványt vezeti, amelyet férje eltűnése után alapítottak, és amely egyebek között humanitárius programokat támogat a világ legszegényebb régióiban.