hirdetés

A Clark Ádám téren harmadszor demonstráltak a kormány ellen Hadházy Ákosék. Eredmény is van, hisz a rendőrség 75 esetben szabott ki bírságot a dudálós tüntetőkre.

 

Hétfőn újabb dudálós tüntetést tartottak a koronavírus-járvány kezelésével és a kormány intézkedéseivel elégedetlen emberek a budapesti Clark Ádám téren két független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos és Szél Bernadett szervezésében. Ahogy helyszíni beszámolónkból kiderült, a múlt hetihez hasonlóan a mostani demonstráción is többeket igazoltattak a helyszínre érkezett rendőrök.

A rendőrség elárulta, hogy eddig 75 esetben indult eljárás vagy bírság lett kiszabva. Van, aki ellen a közúti szabályok megsértése miatt, míg másokat a kijárási tilalom megsértése miatt bírságoltak meg. A gyülekezési joggal való visszaélés miatt két feljelentés történt.

Hadházyéknak ez volt a harmadik ilyen dudálós tüntetése. Az elsőt április 20-ára szervezte Hadházy, a kórházak kiürítése ellen tiltakozva. Az még eseménytelenül zajlott, a következő héten azonban megjelentek a rendőrök, és végigbírságolták a demonstrálókat.