hirdetés

Állítólag a brutális deák téri mészárlás gyanúsítottjai kábítószert fogyasztottak azon a véres estén. Azt nem tudni, hogy ez mennyire befolyásolta a dutyiban lévő elkövetők tudatát, mennyire fogták fel mit is tesznek.

 

Természetesen a védőügyvédek most örülnek, mert, ha ügyesek ez bizony komoly enyhítő tényező lehet majd az ítélet meghozatalakor. A gyanúsítottak, hogyha annyira bevoltak lőve, hogy azt sem tudták mit tesznek, akkor nehéz lesz őket elítélni. Persze nagy kérdés, hogy ezt a bíróság figyelembe veszi-e ? Főleg úgy, hogy az egyik elkövető anyja nem titkolta fia függő és komoly gondjai vannak a drog miatt.

Abban szinte biztosak vagyunk, hogy a vádlottak épp ebbe fognak kapaszkodni, mármint, hogy be voltak ütve és fel sem fogták mit tettek, hogy ne üljenek hosszú évekig börtönben vagy legalábbis sokkal kevesebb évet keljen tölteni a rácsok mögött.

A tömegverekedés és kettős gyilkosság után előállított kilenc személy közül – egy lány kivételével – mindenkinél kimutatott valamilyen kábítószert a gyorsteszt, tehát a kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztián, valamint a szintén letartóztatásban lévő ikrek – J. Marcell és J. Dániel – is drog hatása alatt álltak a bűncselekmény elkövetésekor.

Mint ismeretes két társaság esett egymásnak. Az egyik banda tagjai azonban egy 16 és egy 21 éves férfit úgy megszúrt, hogy azok percek alatt meghaltak, esélyük sem volt a túlélésre. Az eset érdekes, mert véletlenül nem lehet így szúrni, kétszer is, két esetben, hogy az azonnal végezzen a célszeméllyel. Innen látszik az is, hogy a késes banda tagjai profik voltak. Arról nem is beszélve, hogy a gyilkos kés, nem a halálos szúrást adó gyanúsítotté  volt.