hirdetés

Nem várt vereséget szenvedett a Fradi. A Ferencváros hazai pályán 1-0-ra kikapott a bosnyák vendégétől, a Zeljeznicartól a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának első, csütörtöki felvonásán, így egy hét múlva pokolian nehéz visszavágóra számíthat idegenben a zöld-fehér gárda.

zeljeznicar2

Kissé álmosan kezdett a Ferencváros, míg a bosnyák csapat bátran futballozott és távoli lövésekkel veszélyeztetett, azonban a próbálkozások elkerülték a magyar kaput. A félidő derekán aztán magához ragadta a kezdeményezést a magyar kupagyőztes és nemcsak mezőnyfölényt harcolt ki, hanem sorra dolgozta ki a helyzeteket. A szünetig akár többgólos előnyre is szert tehetett volna az FTC, de valamennyi lehetőség kimaradt: egy ízben a kapufa mentett, egyszer pedig Leandro négy méterről lőtt a kapu fölé.

Bár rengetegen több mint kilencezren voltak a Fradi pályán a maroknyi párszáz fős bosnyák szurkolói brigád bizony olyan hangzavart csinált a meccs folyamán, hogy még a hangosbemondót is csak nehezen lehetett hallani.

A folytatásra rendezte sorait a bosnyák együttes, azaz korántsem volt akkora nyomás rajta, mint az első játékrész végén. Sőt a Fradi nehezen tudott csak átmenni a félpályán. Bár a Ferencvárosnál volt többet a labda, de mezőnyfölénye ekkor meddőnek bizonyult, nem találta a rést a vendégek védelmén. Az utolsó negyedórára ismét fokozódott a nyomás itt is ott is. A Fradi is támadott de a bosnyák Zeljeznicarnak is volt jó pár életveszélyes megmozdulása és lehetett látni, hogy a Fradi védelmében baj van középen.

Így tudott hatalmas gólt lőni a Zeljeznicar a 89. percben és tett nagy lépést az EL –ben.