hirdetés

A Coca-Cola által gyártott üdítőitalok kiszerelése csökken, 2 literes helyett 1,75 palackban forgalmaznak, az áron pedig 2 százalékot emelnek.

kóla változás

 

Nem gyárt többé 2 literes kólát a Coca-Cola, ezek a hazai üzletekben csak addig kaphatók, ameddig a korábban legyártott készletek el nem fogynak – tudta meg az Origo.hu a Coca-Cola HBC Magyarország Kft.-től.

A 2 literes kóla helyett az áprilisban bevezetett 1,75 literes verzió lesz majd kapható, de nem csak kólából, hanem Fantából, Sprite-ból és Kinley-ből is.

Ugyanígy megszűnnek a 2,5 literes kóláspalackok is, helyettük 2,25 literesek kaphatók majd.

A vállalat azzal magyarázta a változást, hogy a fogyasztói szokások is átalakultak, ezért az eladásokban egyre nő a kisebb mennyiségek iránti kereslet és a kisebb üzletek részesedése. Nemcsak nálunk, Nagy-Britanniában is ezt a tendenciát mérték, így arra a piacra is bevezették a módosítást.

Egyúttal 2 százalékkal emelte is a literenkénti árakat a gyártó, a 2 literes kiszerelést azonban akciós áron adják, hogy felgyorsítsák a készlet kifutását. Ezért fordulhat elő – áll a cikkben –, hogy egyes boltokban a 2 literes palack még olcsóbb, mint az 1,75-ös.

A május 8-án a Coca-Cola egy másik módosítást is bevezetett, ugyanis akkor ünnepelte 127. születésnapját: egész Európában a kólás üvegeken onnantól a márkanév helyett a fogyasztói nevek, és üzenetek dominálnak.