hirdetés

Drága lett a holokausztos bejegyzés. Holokauszttagadás miatt nyolcszázezer forint pénzbüntetésre ítélt egy dömösi férfit az esztergomi járásbíróság. Az ítélet jogerős – közölte a Tatabányai Törvényszék.

Europai Birosag

Jogerős ítéletet hozott a Tatabányai Bíróság egy holokauszttagadás miatt indított perben. A vádlott egy közösségi oldalon írt hozzászólásában a „holokamu” kifejezést használta, ezzel pedig magvalósította a nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadását. A férfi a nyomozás során elismerte, hogy ő írta bejegyzést. Később egy bocsánatkérő levélben azt állította, hogy hirtelen felindulásból kommentelt.

Az ítélet értelmében, ha nem fizeti ki határidőre a 800 ezer forintos pénzbüntetést, akkor azt a bíróság 400 nap, fogházban letöltendő szabadságvesztésre változtatja   mondta Szabó Ferenc bírósági szóvivő.

A férfit a Tett és Védelem Alapítvány jelentette fel, miután 2015 augusztusában Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijának Hogyan beszéljünk a holokausztról? című cikkéhez antiszemita, holokauszttagadó megjegyzést írt.