hirdetés

Dolgozna az Enterpriseban?
2015-06-05 13:57

Kína legnépszerűbb internetszolgáltatójának központja a Star Trek sorozat csillaghajójának földi mása. A NetDragon elnöke Liu Dejian 150 millió dollárt (42 milliárd Ft) költött arra, hogy mindössze hat év alatt fölépítse az USS Enterprise irodát.

star_trek_épület

 

Már 2014-ben elkészült, azonban egészen addig nem kapott nagy nyilvánosságot a különös létesítmény, amíg egy scifi rajongó légi felvételek alapján fel nem fedezte a hasonlóságot.

A közösségi oldalakon futótűzként terjedt a hír, a Star Trek fanatikusok szerint inkább a filmbéli Voyagerre hasonlít. Gigantikus méretekkel rendelkezik a földi csillaghajó: 3 futballpáyát tesz ki.

A futurikus építmény belsejéről még nem kerültek nyilvánosságra fotók, azonban a híresztelések szerint fantasztikus kialakítással rendelkezik: egy 10 méteres csúszda köti össze a harmadik emeletet az elsővel és még egy hatalmas T-Rex másolat is van benne.

Liut a kínai média nagy gyereknek nevezi, aki 600 millió dolláros vagyonával gazdagabb az angol királynőnél is. A férfi különben alkalmazottainak is játékos környezetet teremt: irodái tele vannak szórakoztató kütyükkel, videojátékokkal, játékgépekkel, segway-ekkel.

A milliárdos már akkor élt-halt a scifi sorozatért, mikor még hallgató volt a Kansasi Egyetemen, állítólag már akkor engedélyt kért az amerikai CBS csatornától, hogy felépíthesse az Enterprise irodát.

(oddity)