hirdetés

Állatkínzás és súlyos testi sértés Budán. Az Esti Újság úgy tudja egy társasházban alakult ki a konfliktus két szomszéd között. Állítólag a brutális törpetacskó úgy megharapta az állítólagos sértettet, hogy fájdalmában és dühében több méterre rúgta el a kis négylábút. A gazdi ezt nem tűrte és bemosott egyet a sértettnek. A végén a kutyáját védő férfi lett a gyanúsított.

 

Fura egy eset történt a napokban Budán. Egy társasházban az egyik szomszédot állítólag „brutálisan” megharapta egy törpetacskó. Előttünk is van a kép, hogy milyen brutális és fájdalmas sérüléseket tudott okozni ez a fenevad. A megharapott szomszéd ezen kegyetlen támadás után belerúgott szerencsétlen párába, amely jó pár métert repült. A gazda ekkor habozás nélkül ütött. Természetesen a felrúgott kutya gazdája lett gyanúsított és lássunk csodát, súlyos testisértés miatt. Az állatot bántalmazó szomszéd ellen pedig hivatalból nem indult eljárás, ami érdekes.

Természetesen megkerestük a BRFK sajtóosztályát is.

Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy 2020. augusztus 17-én 10 óra 45 körül két férfi keveredett egymással szóváltásba, amely tettlegességig fajult. A sértett elmondása szerint az őt bántalmazó férfi kutyája lába felé kapott, lábára ráharapott, ezért ő a kutyát védekezésképpen elrúgta magától. A kutya gazdája ezt követően a sértettet bántalmazta, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bántalmazó ellen – feljelentés alapján – a kerületi rendőrkapitányságon súlyos testi sértés kísérlete megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, az eljárásban szabadlábon védekezik.
A kutya tulajdonosa a másik férfi ellen szintén feljelentést tett állatkínzás gyanúja miatt, amellyel kapcsolatosan a rendőrkapitányság feljelentés kiegészítést rendelt el.-írta a BRFK kérdésünkre.

Számunkra picit fura, hogy az állatokat védő és segítő rendőrök ezúttal sajnos nem tartották olyan fontosnak, hogy a sértett által is megerősített vallomás alapján a felrúgott törpetacskót picit a védelmükbe vegyék. Bízunk benne utólag a nyomozók is belátják egy kiskutyát bántani nem szép dolog, amely igazából nem egy veszélyes eb.

Kerestük a felrúgott eb gazdájának ügyvédjét is, aki későbbre ígért tájékoztatást a számára is fura ügyben.

( Cs.T.-T.E.)