hirdetés

Ötödik alkalommal is megjelent egykori megmentője kerítésénél Dindim, a pingvin. A hálás kis kétlábú évente több ezer kilométert utazik Patagónia és Brazília között, hogy meglátogassa Souzát, aki kimentette az olajos óceánból.
souza-es-a-pingvinAz Atlanti-óceán egyik brazil szigetén, Ilha Grandén vetődött partra öt éve a pingvin, amely a négyezer kilométerre délre található Patagóniában honos. Pereira de Souza ellátta a törött lábú, olajjal borított állatot. Azóta a pingvin minden nyár végén megjelenik a Proveta nevű halászfaluban lévő ház bambuszkerítésénél.

Évente mintegy 8000 kilométert utazik, legkésőbb februárban ugyanis visszaindul Patagóniába, a brazil nyár ugyanis túl meleg a számára.

Biztos voltam benne, hogy Dindim idén már nem jön – mondta a 73 éves Pereira, akinek 2011 óta először kellett a pingvin nélkül ünnepelnie június végi születésnapját. Augusztus elsején Dindim azonban újra megjelent. Mivel az elmúlt évben a férfi gyűrűvel jelölte meg az állatot, könnyű volt felismerni a madarat.