hirdetés

Ennyi volt. Végleg vége a Gyurta–Széles-korszaknak. Sajnos a búcsú nem sikerült túl jól. Nem tartanak igényt a továbbiakban az UTE úszószakosztályánál Széles Sándor edzői munkájára.
szeles-sandorA 60 éves szakember – aki Gyurta Dánielt olimpiai és három világbajnoki címhez segítette – a jochapress.hu-nak vasárnap beszélt arról, hogy a klub székházában Őze István elnök, Gyurta Tamás, az úszószakosztály elnöke, valamint Gyurta Dániel közölte vele az edzőkollégák és a versenyzők döntését.

A Londonban 200 méteren olimpiai bajnok Gyurta Dániel október végén jelentette be, hogy 17 év után szakít Széles Sándorral – akinek szerződése január 31-ig szól a Magyar Olimpiai Bizottsággal –, és a jövőben Nagy József irányításával készül.

Sajnos az egykoron sikeredzőnek tartott Szélestől az UTE igen furán, kurtán és nem szépen vált el. Úgy tűnik, ez egy rossz házasság volt, amit sokáig húztak az érintettek. Ettől függetlenül azonban Széles sikereit el kell ismerni még akkor is, ha emberileg volt pár furcsa nyilatkozata.