hirdetés

Áll a bál a Jobbikban. Mi nézünk ki a fejünkből és kapkodunk ésértellmezzni próbáljuk, hogy ki sémiért próbált meg valamit tenni az ex-Fradi ultra , ex-Jobbikos parlamenti képviselő élettársával egy pártrendezvényen. AZ biztos, hogy újabb és újabb fejleményei vannak a Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát ért erőszakos, tolakodó, provokatív ügynek. Az érintett tolakodó vagy erőszakoskodó Jobbikos személy közleményt is kiadott, de név nélkül, ami szintén fura. Jakab krumplis Péter elnök pedig perrel fenyeget mindenkit. Nem is értjük.

 

Fura egy közleményt adott ki az állítólagos érintett erőszakoskodó Jobbikos politikus, hisz a nevét sem adta mondandójához ez eddig így picit butácskán néz ki, meg nem is tűnik komolynak, nem beszélve arról, hogy a hitelessége is megkérdőjelezhető így. A kommunikációs tanácsnokok szólhattak volna, hogy ez így gáz lesz.

“Az alaptalan rágalmakkal szemben jogi lépéseket fogok tenni, becsületsértés, hamis vád és rágalmazás miatt teszek büntetőfeljelentést” – fogalmazott a 24.hu-nak az a jobbikus polgármester, korábban országgyűlési képviselő, akit hírbe hoztak azzal, hogy Szilágyi György pártalelnök élettársát tavaly decemberben megpróbálta megerőszakolni.

Az ügy a Bors kormánypárti bulvárlap hasábjain robbant csütörtökön, a lap nem nevezte meg, hogy pontosan ki is az elkövető, és a 24.hu sem nevezi meg az illetőt. Sőt maga a közleményt kiadó személy maga sem vállalja a saját kilétét, személyét, ami fura és egyben megmagyarázhatatlan és így komolytalan is.

A Bors cikke arról szólt, hogy a Jobbik egy 2021 végi, vidéki eseményén, ahol a párt vezető politikusai voltak jelen, egy jobbikos polgármester erőszakoskodott a nővel, amit Jakab Péter és kabinetfőnöke, Molnár Enikő megpróbáltak eltussolni. A nő élettársa, Szilágyi János megerősítette, hogy az eset valóban megtörtént, és a párton belüli vizsgálat is csupán egy hete indult el, miután a sértett az etikai bizottsághoz fordult. Szilágyi György és párja azóta feljelentést is tettek, igaz, nem a rendőrségen, hanem a Legfőbb Ügyészségen, mert az eset idején a tettes országgyűlési képviselőjelölt volt – mondta az alelnök.

A 24.hu-nak az erőszakkal megvádolt poltikus közölte, hogy mindenben segíti a hatóságok munkáját. Bár a Bors szerint elvileg nyomozás indult az ügyben, a polgármestert eddig még, állítása szerint, nem hallgatták meg.

Mindeközben Apáti István, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője, aki korábban a Jobbik alelnöke volt, a Facebookján közölt részleteket az esetről. Azt írja, hogy a Bors cikke után azonnal elutazott a választókerületébe, hogy tájékozódjon. Információja szerint tavaly decemberben Ököritófülpösön került sor egy disznótorra, ahol „egy idő után elszabadultak a szexuális indulatok: ösztönlények próbáltak mélyen megalázni egy fiatal hölgyet.Jelenleg minden jel arra utal, hogy a 24 éves lánynak csapdát állítottak, amely növeli a feltételezett elkövetők felelősségét.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-bejegyzésében azt állítja, hogy a kormánymédia a párt hétvégén esedékes tisztújítására időzítette direkt a botrányt, ő pedig jogi lépéseket fog tenni.

A Jobbik közleménye sem tagadja a nemi erőszak kísérletének tényét, mindössze azt, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet: „Aljas, habonyi hazugságokkal teletűzdelt lejáratási kísérlet zajlik a tisztújításra időzítve, ami a szokásos végeredménnyel fog zárulni: a hazug fideszes lap pert fog veszteni és megfizet a koholmányaiért. A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette. A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük”.

 

( Balu )