hirdetés

Utasokkal elakadt vonat, buszok, villamosok, kidőlt fák, leszakadt faágak és vezetékek, elárasztott pincék, aluljárók, megbénult tömegközlekedés és néhány nem várt villámcsapás miatti lakástűz. Ez nem az apokalipszis, csupán egy sok esővel érkező viharzóna érte el az országot tegnap este és délután.  A kár már eddig is eléri a több tízmillió forintot, és még csak az egyik biztosító közölt adatokat.

hüvösvölgy

Országszerte 230 riasztást kaptak a tűzoltók szerda reggelig a vihar miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője azt mondta, hogy a legtöbb gondot a sok csapadék okozta. A vízelvezetők egyszerűen nem bírtak a rengeteg vízzel, ami pincéket, aluljárókat és alacsonyabban fekvő utakat öntött el. A 230 segélykérés többsége, 160 a fővárosból érkezett – tette hozzá Hajdu Márton.

A vihar Budapesten kívül Pest- és Komárom-Esztergom megyében okozott gondokat. Tömegközlekedési járatok álltak le, jelzőlámpák romlottak el, fák dőltek ki, és a szél sok faágat is leszaggatott. Az időjárás miatt senki sem sérült meg. S mondjuk Tiszaújvárosban egy gramm eső nem esett de a szél sem fújt erősebben.

A fővárosban még tizenegy helyszínen dolgoztak ma is a tűzoltók.

vihar

Mint ismeretes nem sokkal délután négy óra előtt érte el Budapestet egy zivatarzóna.  Előtte a meteorológiai szolgálat több járásra, valamint a fővárosra is másodfokú riasztást adott ki a várható heves zivatarok és a felhőszakadás miatt. A főváros közlekedésében komoly fennakadásokat okozott a felhőszakadás. A fővárosban a jégeső és a hirtelen leesett nagy mennyiségű eső miatt csak lassan lehetett közlekedni. Több trolibusz, néhány villamos, köztűk a körúti 4-es és 6-os, és a 29-es busz sem járt egy ideig s a Hüvösvölgyi megállónál várakozó buszok, villamosok sem jártak túl jól.

8 Fotó: origo, facebook )