hirdetés

Már az IMEI-ben figyelik a szakemberek azt az ápolót, aki megölt egy idős ember és további egy tucatnyi meggyilkolására készült állítólag. A szakértők arra kíváncsiak, hogy a férfi beszámítható-e vagy sem, hisz lehet, hogy nem lehet büntetni csak gyógykezelni a brutális gondozót. A Kamaraerdei Idősek Otthonában dolgozó ápoló amúgy véletlenül bukott le, mert egy az interneten felkutatott szakembernek gyónta meg először rémtettét, hogy megölt egy idős asszonyt.

idősek otthona

A fiatal férfi másfél éve dolgozott az idősek otthonában, de se a munkatársainak sem másnak nem tűnt fel, hogy valami különös lenne a viselkedésében. Hogy az alkalmazói tudtak-e arról, hogy pszichiátriai kezelés alatt állt vagy sem, arról egyelőre nincs információ.

A harminchárom éves I. Tamás kiváló szakemberként dolgozott, és munkatársai is szerették kedvessége miatt, ezért sem gyanakodtak rá, amikor az idős asszony meghalt.

A férfi viszont feltehetően hosszú ideig pszichiátriai kezelés alatt állt, mert megrémítették gondolatai, ezért az interneten keresett pszichiátert, hogy segítségét kérje. Az orvosnak vallott arról először, hogy mit tett az idős asszonnyal, ahogy arról is, milyen gyilkos képzelgései voltak korábban, amiket sikerült elfojtania.

Végül a pszichiátere hívta a rendőrséget, miután a férfi beismerte neki a gyilkosságot.

A bíróság elrendelte védencem előzetes letartóztatását, amit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kellett megkezdenie – mondta Finta Eszter, a férfi ügyvédje, aki ennél többet egyelőre nem akart elárulni.