hirdetés

Szerencsére jól van az amerikai elnökjelölt, exkülügyér Hillary Clinton. A demokraták elnökjelöltje átfogó bevándorlási reformot és az illegálisan az országban élőknek mielőbbi amerikai állampolgárságot ígért egy csütörtök esti washingtoni rendezvényen. Így Clinton feltehetőleg el is döntötte a választásokat, hisz rengeteg olyan amerikai van, akinek a rokonai illegálisan tartózkodnak az országban.

hillary clintonHillary Clinton dicsérte a spanyol ajkú közösség hozzájárulását az ország fejlődéséhez, és neveket sorolt fel a híres, tekintélyes karriert befutó emberek közül.
Kifejtette, hogy elnökké választása esetén hivatalba lépése után száz napon belül átfogó bevándorlási reformot terjeszt elő. Ennek elfogadására szerinte van is esély, mert reményei szerint a demokraták a kongresszusban is megszerzik a többséget.
Megígérte azt is, hogy elnökként megnyitja az utat az illegálisan az országban élők millióinak állampolgársága előtt.

Clinton beszédét óriási taps fogadta. Clinton három nap után csütörtökön tért vissza kampányolni, s délután az észak-karolinai Greensboróban találkozott támogatóival. A rendezvényen utalt betegségére is, megerősítette, hogy tüdőgyulladással küszködik, de nem akar tovább otthon lábadozni, hiszen már két hónap sincs hátra a választásig. A Reuters hírügynökség által közzétett országos felmérések szerint Trump a választás szempontjából fontos, úgynevezett ingadozó  államokban, így Iowában, Ohióban, Floridában és Nevadában is átvette a vezetést, Észak-Karolinában pedig fej-fej mellett halad Clintonnal, és ledolgozott hátrányából Virginia államban is.