hirdetés

Újabb brutális állatkínzás. Most Szekszárdon egy bulizó társaság tagjai abban lelték újévi örömüket, hogy megkínoztak majd felakasztottak egy kutyát szilveszter éjjelén. A szerencsétlen állatra a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet bukkant rá.
felakasztott kutya szekszárdSzekszárdon egy felakasztott kutyára bukkantak az állatvédők. Feltehetően egy bulizó társaság gondolta jó szórakozásnak megkínozni és megölni a kóbor állatot – mondta Pintér Attila, az időszakosan életre hívott, önkéntesekből álló Szilveszteri Állatmentő Ügyelet nevű országos hálózat szervezője.

Az Állatmentő Liga január 2-án is még teljes készültségben van, sok állat ugyanis még mindig sokkos állapotban van, egyesek csak 7-8. környékén kerülnek elő. A Szilveszteri Állatmentő Ügyelet január 7-én éjfélig várja a bejelentéseket eltűnt vagy keresett állatokról napi 24 órában. Ők arra figyelmeztetnek: ha valaki kutyát talál, próbálja behívni, megfogni, és ne eressze el. Az állat azonosítására szolgáló chipet bármely állatorvos le tudja olvasni, de az ő önkénteseik is segítséget nyújtanak. Amennyiben az állat chip nélküli, vagy elavult adatokkal rendelkezik, róla készítsenek fotót és töltsék fel azt az ügyelet Facebook oldalára. Ehhez hasonlóan járjon el az is, akinek a kutyája elveszett. A fotó feltöltése mellett ellenőrizze azt is, hogy kedvencének chipje helyes adatokat tartalmaz-e.

A szilveszterkor elszökött állatok 60-70 százaléka idővel előkerül. Többen autók alatt végzik, mások új gazdához kerülnek úgy, hogy senki nem tudja, honnét és hogyan került utcára. Budapesten a legjobb a helyzet, ott nagyobb figyelem jut a kóbor kutyákra, és a chipezést is sokkal komolyabban veszik. Vidéken jellemzően vagy hiányzik az azonosításra alkalmas chip, vagy nem működik, vagy a benne lévő információk lejártak. Olyan is van, hogy a gazda letagadja a kutyáját.