hirdetés

Elítélték de szabadon haza mehetett a kegyetlen balotaszállási nő, aki az elkóborolt kutyáját az autójához kötötte és majd 3 kilométeren át húzta. A komondor nem bírta és kegyetlen kínzást és kimúlt. A nőt állatkínzásban találták bűnösnek.

 

Az eset óriási felháborodást váltott ki tavaly nyáron, hogy az elkóborolt kutyáját egy bálamadzaggal az autójához kötötte, és hazáig vontatta az úttesten egy balotaszállási asszony, hisz minderről videófelvutelis készült. A kutya egy idő után nem tudott lépést tartani az autóval, az oldalára borult, súlyosan megsérült, és még aznap elpusztult.

A kegyetlen gazdát most elítélték, 10 hónap büntetést kapott, amelyet 2 évre felfüggesztett a bíróság. A nőt a bíróság állatkínzásban találta bűnösnek.

A nem jogerős ítélet szerint az asszony nagy testű, komondor jellegű kutyája tavaly augusztus 3-án – a vihartól félve – megszökött a balotaszállási tanyáról. Mivel a kutya nem ment haza, két nappal később az állat keresésére indult, és meg is találta egy másik tanyán.

Az asszony az állat nyakörvére egy 120 centis bálamadzagot kötött, amelynek másik végét a kocsi vonóhorgához rögzítette, és 2,7 kilométeren át, 20-30-as tempóval húzta haza a kutyát.

A kutya nem élte túl a kegyetlen bánásmódot, még aznap elpusztult.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosítás, a nő és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.