hirdetés

Az idei nyár sporteseményei miatt a hazai sörszövetség szerint közel harmincmillió korsóval több sör fogy majd, mint egy átlagos évben. Azonban a sör mellé a chips is jól fogy a gyártó cégek szerint. Ez pedig jó hír.

szurkoló és sör

Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója közölte, hogy a labdarúgó-Európa-bajnokság és az olimpia ideje alatt 2,5-3 százalékos növekedésre számítanak a söreladásból, ami azt jelenti, hogy 150 ezer hektoliterrel, azaz 30 millió korsóval isznak többet.

Az elnök elmondta, hogy a vásárlók főleg a lager söröket keresik.

A sportesemények mellett a sörfogyasztásra hatással van az időjárás alakulása is, hisz kánikulában jelentős a növekedés, tavaly, a tartós meleg idején, négy százalékkal több sör fogyott.

Az áruházláncokban a szurkolói kellékek, valamint a sós és édes rágcsálnivalók is nagyon kelendőek a labdarúgó-Eb kezdete óta.

Az Intersnack Magyarország tájékoztatása szerint a magyarok évente átlag 3800 tonna burgonyachipset esznek, a sportesemények idején akár negyven tonnát is elnassolnak néhány hét alatt. Európában évente átlag hatszázezer tonna chips fogy el  írja a napilap.

(Fotó: Origo)