hirdetés

Pénzbüntetést kapott a héliumos lufikkal magasba emelkedő kanadai férfi. Daniel Boria 2015-ben mintegy négyszáz méterre emelkedett a különös légijárművével majd  ugrott a mélybe. A bíróság ezt a mutatványt 26 ezer dollár büntetéssel értékelte.

 

daniel boria calgaryA 27 éves Daniel Boria 13.000 dollár értékben vásárolt 100 ipari méretű, héliummal töltött luftballont, amiket egy kerti székre erősített, így emelkedett négyszáz méter magasba, majd ugrott ki onnan ejtőernyővel. A hajmeresztő akcióval az üzletét akarta reklámozni a férfi. Eredetileg helikopterből akart kiugrani, de egyetlen pilóta sem vállalta a mutatványt.

Az eset még 2015-ben történt Calgary-ben, ahol épp a világ legnagyobb rodeófesztiválját, a Stampedét tartották. A terv a gyakorlatban kevésbé volt sikeres,  a nem várt szél miatt ugyanis elvétette stadiont, és a fesztivál területén kívül ért földet. A nyilvánvalóan csalódott Danielt itt már várták, a rendőrség szabálysértés miatt alaposan megbüntette.

A férfit decemberi vallomása után pénteken ítélték el, és elég komoly pénzbírság megfizetésére kötelezték. A több mint 26 ezer dollár nagyobbik részét jótékonykodásra kell fordítania.

 

Boria mutatványától a hatóságoknak égnek állt a haja, az öngyilkos ötlet ugyanis több száz másik ember életét is veszélyeztette. Ebben az időszakban 24 repülőgép szállt fel, és landolt Calgary-ben ugyanis.