hirdetés

Bruce Lee még élhetne
2015-11-27 22:32

Rossz gyógyszert kapott, és belehalt. A zseniális filmes és harcművész hetvenöt éves lenne. Bruce Lee tragikusan fiatalon, 32 évesen hagyta itt a földi életet egy agyi ödéma után, amit utolsó filmje szinkronja közben kapott. Bár nem ebbe halt bele.

bruce lee

Bruce Lee emlékét számtalan film, és egy általa alapított harcművészeti iskola, a jeet kune do őrzi. No meg csillag a hollywoodi Walk of Fame-en, és egy szobor, amit kereken tíz éve állítottak a tiszteletére Hongkongban. Bruce Lee ugyan az USA-ban született, de Hongkongban nőtt fel, 13 évesen kezdett harcművészetekkel foglalkozni, de bokszolt és vívott is. Visszatérve Amerikába táncoktatással kereste a kenyerét, amíg fel nem fedezte Hollywood.

Legismertebb filmjei, A nagyfőnök, A tomboló ököl, A sárkány útja és A sárkány közbelép is itt születtek.

Halála váratlan volt, és rajongók millióit rázta meg világszerte. Utószinkron közben kapott egy agyi ödémát, amiből jobban lett, felépült, de két hónapra rá fejfájásra panaszkodott, ami ellen aszpirintartalmú fájdalomcsillapítot kapott. Többé nem ébredt fel, a boncolás szerint allergiás volt a gyógyszer egyik összetevőjére. A rendkívül fittnek tartott Lee ilyen banális okból bekövetkezett halálát azonban a rajongók nehezen fogadták el, és sorra születtek az összeesküvés-elméletek, egyesek még ma is úgy vélik, hogy Bruce Lee szándékosan kapott rossz gyógyszert.