hirdetés

Kidobták az ellenfél klubvezetőjének a szemét Somogyváron egy futball meccsen. A rémisztő esetnek nincs gyanúsítottja de a rendőrség már vizsgálódik. Az igazán szomorú, hogy a szemkidobó csapat vezetősége a mai napig nem kért elnézést a súlyos és maradandó sérülést okozó eset miatt. Nos Somogyváron úgy tűnik nem mindenki igazi sportoló, ahol nem ismerik a fair platt sem. Az Esti Újság úgy tudja az eset miatt még az illetékes szövetség sem tett konkrét lépéseket.

 

A Somogyvár otthonában rendezett vasárnapi mérkőzés második félidejében az egyik lecserélt hazai focista egy vizespalackkal olyan erővel dobta szemen a lelátón helyet foglaló Kaposmérőn klubvezetőt, hogy az a kórházba szállítás és a gyorsan elvégzett műtét ellenére megvakult a bal szemére.

A somogyvári focista szóváltásba keveredett a klubvezetővel és dühében dobta meg a pórul járt vezetőt. Azaz szándékosan. Ezzel. sportoló súlyos , életveszélyes sérülést okozott , ami a klubvezetőnek élete végig tartó fogyatékosságot jelent. A dühöngő sportoló a tette miatt súlyos büntetést fog kapni és aligha ússza meg a börtönt.  Az Esti Újság úgy tudja a sportolót még nem gyanúsították meg a somogyi rendőrök, de jól ismerik, nem ez lesz az első ügye.

Nagyon rossz állapotban van, komoly fájdalmak gyötrik. Egy ásványvizes petpalackkal találták el, valószínűleg a kupak okozta a szörnyű sérülést. Az orvosai szerint pénteken elhagyhatja talán a kórházat, de – szörnyen hangzik – meg kell várni, hogy kiszáradjon a szemgolyója, amely még mindig folyik ki a szemgödörből. Csak utána kaphat üvegszemet. Sajnos, nem látogathattuk meg a koronavírus miatt bevezetett szigorítások miatt, de a családja tartja vele a kapcsolatot, próbálja mindenben segíteni – mondta Csete Károly, a Kaposmérő elnöke, aki hozzátette: a szomorú eset után folytatódott a meccs, amely nagyon eldurvult, s négy piros lapot osztott ki a játékvezető, ebből hármat a hazaiak kaptak.

Azóta sem érkezett bocsánatkérés a Somogyvár részéről, ami viszont felháborító. Megrendített minket az eset, nagyon sajnáljuk a kollégánkat, aki társadalmi munkában rengeteget segített nekünk. Úgy értesültem, a civil munkahelyére visszavárják, annak ellenére, hogy elveszítette az egyik szemét – tette hozzá.

A találkozót végül a listavezető kaposmérői klub nyerte.

 

(cst )