hirdetés

Nekiment a szegedi Fidesz az MSZP egyik erős emberének tartott Botka Lászlónak, Szeged szocialista polgármesterének. A kormánypárti képviselők szerint a városvezető kapott ajándékozás címszó alatt két értékes fővárosi lakást pedagógus szüleitől, ez pedig több mint gyanús a helyi Fidesz szerint. Úgy tűnik, várható volt az újabb lejárató akció, hisz a szegedi önkormányzati ingyenparkolást biztosító kártyák ügye nem érte el célját.

botka-atlagpolgar.blogspot.

A szegedi fideszes képviselők szerint Botka felerészben tulaja lett egy V. kerületi, majdnem száz négyzetméteres lakásnak és és nemrég kapott egy 48 négyzetméteres ingatlant a XIII. kerületben. A megkérdezett ingatlanszakértő szerint akár 100 millió forint felett is lehet a két ingatlan összértéke.

A polgármester anyja 2002–10 között MSZP-s országgyűlési képviselő volt, 2002–06 között pedig Szolnok polgármestere volt. A Fidesz ennek ellenére sem nézi ki belőle, hogy két lakást vehetett volna, ezért vagyonosodási vizsgálatot kezdeményeznek Nógrádi Tibor szegedi Fidesz-elnök szerint.

Semmiféle reális forrás nem látszik a két budapesti lakás mögött. Nem tudjuk elképzelni, hogy hogyan és mi módon keletkezhetett ez az érték – mondta Nógrádi, aki hozzátette, ez nem az ő szeszélye, a szegedi Fidesz-tagság kíváncsi a forrásokra.

(Fotó: archív)