hirdetés

Miközben a rendőrség rekord gyorsasággal elfogta a barátját védő szegedi lány brutális támadóját, aki feltehetőleg valamelyik fegyveres testület tagja, hisz az ügyet a Nyomozó Ügyészség vette át. A brutális verekedő állítólag börtönőr. Eközben a megvert lányért és hősies tettéért szolidaritási tüntetést tartottak Budapesten, amelyen üzeneteket gyűjtöttek a szombaton neki és bántalmazott társainak.

összevert szegedi lány

Nagyjából száz résztvevő és tíz rendőr jelenlétében tartottak demonstrációt a budapesti Erzsébet téren, a Budapest Eye óriáskerék alatt, a tüntetés célja az volt, hogy szolidaritást vállaljanak a szombaton Szegeden megvert lánnyal, akit azért bántalmaztak, mert barátját illegális bevándorlónak nézte a támadó.

A demonstrálók a nekik kiosztott papírszívekre üzeneteket írhattak a megvert szegedi lánynak és társainak, hogy azok tudjanak róla: mások is mellettük állnak. Ezeket az üzeneteket aztán a lánynak és a megtámadottaknak átadják.

Az egyik szervező, Misetics Bálint elmondta, céljuk nem kormányellenes tüntetés, hanem szolidaritási demonstráció szervezése volt. A krétakörös Gulyás Márton és az Együtt-es Juhász Péter is jelen volt a tüntetésen, Dávid Yengibarjan pedig harmonikakoncertet tartott.

A menekülteket segítő civil szervezet, a Migszol pár iráni munkatársa is jelen volt. A magyaroroszági helyzet szerintük igencsak ellentmondásos, hisz miközben a kormány ellenük hangolja a közvéleményt, a magyarok nem gonoszak, bár azért ilyen is van, és úgy tudják, más migránsokat is bántottak már.