hirdetés

Komoly bajba került egy magyar fiú Dubajban. Állítólag drogozott egy lánnyal, aki később lebukott és terhelő vallomást tett a magyar fiúra, ezért vádat emeltek ellene és ügyében március 7-én már ítéletet is hoznak. Az arab államban nem nézik jó szemmel a drogfogyasztást, és akár súlyos büntetést is kiszabhatnak. A diáknak a tiszteletbeli konzul nem nagyon fog tudni tolmácsolásban segíteni, hisz a magyar állampolgárságú diplomata, úgy tudjuk, egy kukkot sem beszél magyarul.  

 dubai police

A 22 éves fiút azért tartóztatták le, mert egy buliban hasist szívott. Véletlen volt, azt sem tudta, mi az, állítja az ügyvédje. A magyar diák csütörtökön állt a bíróság elé, számolt be róla a The National című lap. A magyar fiú ügyvédje szerint a fiú egy olyan buliban vett részt, ahol sokan ittak és kábítószert is fogyasztottak. Egy nő kínálta meg a hasist tartalmazó cigarettával, amelyből egyetlen slukkot szívott, korábban nem is dohányzott még. Később a nőt letartóztatták, és kihallgatásakor a csak S. A. monogrammal jelölt fiút is megnevezte, mint akivel együtt szívta a hasist. A diák ügyében március 7-én hirdetnek ítéletet.

Dubajjal nincs kiadatási egyezményünk. Így, ha netán súlyosan elmarasztalnák a pórul járt magyar fiút, akkor nem kérheti azt, hogy büntetését szülőhazájában tölthesse le. Feltehetőleg azonban csak kiutasítják, vagy pénzbüntetésre ítélik majd. Azt nem tudni, kapott-e tolmácsot, hisz a tiszteletbeli konzul bár magyar állampolgárságú, úgy tudjuk, de sajnos egy szót sem beszél magyarul.