hirdetés

Keményen és barátilag kritizálta a kormányt Colleen Bell amerikai nagykövet, aki az amerikai–magyar viszonyok jelenlegi állásáról tartott előadást a Corvinus Egyetemen. A filmproducerből lett politikus szerint az Alkotmánybíróság függetlensége veszélybe került és figyelni kell a radikalizmus erősödésére is, és a korrupcióra.

colleen bell

A képviseletvezető azt mondta, a befektetőknek Magyarországon is átláthatóságra és megbízhatóságra van szükségük, de ezen a területen van itthon mit javítani. Szerinte a korrupció súlyos aggodalomra ad okot és aláássa még a nemzetbiztonságot is.

Az Alkotmánybíróságról azt mondta, elveszett a függetlensége, és szerinte az állami támogatásokkal és közvetett módszerekkel a kormány a médiapiacon is beavatkozik. Azt mondta, szeretné látni a paksi atomerőmű orosz bővítésével kapcsolatos titkos szerződéseket.

Megdicsérte viszont Magyarországot, mert kiállt Ukrajna mellett, és méltatta a közös magyar–amerikai hadgyakorlatot is.

A menekültválsággal kapcsolatban közölte, Magyarország nehéz választás elé került, de szerinte a rasszizmus félelemkeltés és a gyűlölet semmire sem megoldás. Magyarország ennél sokkal jobb! – tette hozzá. Humánus migrációpolitikát kért az országtól.

A székesfehérvári szoborügyről azt mondta, örül, hogy a háborús bűntett vádja alól nemrégiben rehabilitált egykori történész-politikus Hóman Bálintnak nem lesz ott szobra.