hirdetés

Az N’zon márka kínálatában számos termék megtalálható, többek között olyan szériák is, amelyek végleges, jelenlegi formája megközelítőleg egy évnyi kísérletezgetés eredményeként született meg. Az N’Zon S szériának 15 modellje van, ezek között a feeder horgászat valamennyi típusához lehet megfelelőt találni: a partközeli horgászatot kedvelők, a távdobást megkövetelő horgászatot szeretők és a method feederezés szerelmesei is biztosan találnak maguknak ideális botot.

 

Az N’zon S megszületése

A megfelelő horgászbot paramétereinek meghatározásához szükséges kísérletezésre és tapasztalatgyűjtésre egy külön tesztcsapatot hoztak létre, amelyet Steve Ringer vezetett. Természetesen ez a tesztelés nem laboratóriumi körülmények között zajlott, hanem élesben, víznél, a Barston tavon, valódi horgászokkal, valódi horgászat közben és valódi halakkal. A teszthorgászatok úgy néztek ki, hogy minden tesztelő horgász kapott 2-3 tesztbotot, amit használat közben folyamatosan finomhangoltak és játszottak a gyűrűkiosztással, váltogatták azokat, míg meg nem találták a legoptimálisabbat.

Amennyiben bővíteni szeretné horgászfelszerelését, akkor mindenképpen érdemes szétnéznie a Halcatraz Horgászcentrum kínálatában.

Az N’zon S botok

Az N’zon S termékcsaládban többféle bot is található, melyek több szempontból is különböznek egymástól. Az egyik legszembetűnőbb különbség, hogy az N’zon s botok többféle méretben is kaphatóak, a legkisebb 3 méter, míg a legnagyobb 3,9 méter hosszú. A méret mellett dobósúly tekintetében is többféle variációval lehet találkozni. Azonban minden botra jellemző, hogy HVF karbonból készült, aminek köszönhetően roppant könnyű, és olyan Armlock résszel van ellátva, ami fárasztás közben nem fordul el, hanem illeszkedik az alkarhoz.

Az N’Zon S paraméterei

N’zon S botok között még a 3,9 méteres botok súlya sem több, mint 350 gramm. Ekkora hosszúságnál ilyen minimális súly pár évvel ezelőtt teljesen elképzelhetetlen volt, így ez óriási előrelépést jelent, ami elsősorban a HVF karbonnak és a gyártástechnológiának köszönhető. A HVF karbon nem csak nagyon könnyű, hanem roppant rugalmas és teherbíró is, így az ebből készült blankok dobás után gyakorlatilag egy szempillantás alatt felveszik a kiindulási pozíciót.

A széria horgászbotjaiban két darab karbonspicc található, a gyűrűk pedig titánium-oxiddal vannak ellátva. Továbbá minden botnak saját vászontokja van, amiben a kialakításnak köszönhetően elkülöníthetőek a tagok és a spiccek.

A kialakítás és a használt anyagok lehetővé teszik, hogy a botok dobáskor jelentősen felkeményedjenek, de fárasztáskor mégis finoman dolgozzanak és lekövessék a halak mozgását. Állóvízen és erősebb sodrású vizeken is bevethetőek, a pelletkosaras és a method technika mellett számos egyéb technikához is használhatóak.