hirdetés

Az NVB döntése már nekünk kínos, hisz már most eldöntötték, hogy a Fidesz jelöltje ellenfél nélkül nyerjen Tiszaújvárosban a kiírt időközi választáson. Az ellenzék közös jelöltjének indítása szerintük érvénytelen, mert a Jobbik elnöke, még nem a Jobbik elnöke és az NVB tagjait az sem érdekli, hogy ez a bíróság hibája. Nos a szabad választás alapvető állampolgári jogunk komoly csorbát szenvedett, hisz ilyen csak Abszurdisztánban vagy épp Fehéroroszországban fordulhat csak elő.

 

A Jobbik a Kúriához fordul és szabad választást követel miután “a fideszes többségű Nemzeti Választási Bizottság (NVB) helyt adott a Fidesz fellebbezésének, így továbbra sem engedik az ellenzéki közös jelölt, Bíró László indulását az október 11-i időközi országgyűlési választáson” – közölte a párt elnöke hétfőn, a Facebookon.

Az NVB hétfői ülésén 6:5 arányban döntött arról, hogy a tiszaújvárosi választási bizottság jogszabálysértően vette nyilvántartásba jelölőszervezetként a Jobbikot, mondván, a nyilvántartásba vételi kérelmet olyan törvényes képviselő nyújtotta be, akinek a képviseleti joga jelenleg nem hatályos.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd.

A kampány augusztus 22-én kezdődött, a jelölteket szeptember 4-én 16 óráig lehet bejelenteni.

Az ügy érdekessége, hogy az ellenzéki jelöltet azért szivatják, mert a Jobbik elnökét Jakab Pétert nyolc hónapja nem jegyezte be a bíróság a párt elnökének. Így az NVB szerint érvénytelen a közös jelölt indítása, hisz Jakab nem a párt elnöke.

Ez azért is érdekes, mert akkor a Parlamentben miképp szerepelhet Jakab a Jobbik elnökeként ?

Az is elgondolkodtató, hogy egy államigazgatási hiba miatt miért bünteti az NVB és vajon mi alapján mond véleményt, ítélete abban, hogy Jakab nem a Jobbik elnöke ? Ezt még az illetékes bíróság sem mondta ki, sőt még csak hiánypótlást sem kért Jakab pártelnöki bejegyzési kérelme miatt.

( Cs.T.-A.J )