hirdetés

Az MSZP nógrádi erős embere túlélte a Tocsik-botrányt, megúszta a felelősségre vonást vádlottként is. Most azonban a neje szanomai offshore cége miatt lehet, hogy távozik a pártból, amely egy piti panamai  nyilvánosságra került lista miatt robbant szerte a világban. Izland miniszterelnöke volt az első lemondásra késztetett politikus, a második, úgy tűnik, Boldvai László. A világméretű offshore-botrányban érintett baloldali politikus a helyi, salgótarjáni képviselői mandátumáról úgy tudni, nem mondott le. 

boldvai-168

Boldvai László elismerte Tóbiás József pártelnöknek, hogy felesége is a panamai ügyvédi iroda ügyfelei között volt. A Boldvai házaspár az offshore cég révén svájci bankszámlához jutott. Az érintett pénzintézet vagyonos ügyfelekre utazik, a számlanyitáshoz százmilliók kellenek. Az offshore cég tulajdonosa papíron Boldvai felesége.

Sokan a városban arról beszéltek Salgótarjánban, hogy papíron az asszony nevén fut a politikus vagyona. Az adóparadicsomokban bejegyzett offshore cégek adóelkerülésre vagy a feketén szerzett jövedelmek tisztára mosására is alkalmasak.

Beszéltem Boldvai Lászlóval, azt mondta, hogy fedi a valóságot az, amit leírt a média, ő áll minden vizsgálat elé. Nem kíván viszont tehertétellel lenni abban a munkában, amit az MSZP elkezdett, ezért a párttagságát felfüggesztette – fogalmazott az MSZP elnöke, Tóbiás József.

(Fotó: 168 óra)