hirdetés

Bekavart az időjárás a Red Bull Air Show-nak. Noha pénteken a szervezők még arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy a szeles időjárás ellenére is megtartják a meghirdetett programot a Red Bull Air Race műrepülő-világbajnokság hétvégén sorra kerülő budapesti futamán, szombat délelőttre változott a helyzet.

red bull air race

A verseny honlapján szereplő tájékoztatás szerint ugyanis az időjárás közbeszólt, a szombat délelőttre tervezett Challenger Cup szabadedzést az időjárási körülmények miatt kénytelenek törölni.

A Red Bull Air Race-sorozatnak a mostani a 10. idénye, a nyolcból még öt futam van hátra, Budapest a bajnokság negyedik állomása. Az úgynevezett Master Classban a német Matthias Dolderer vezet 30 ponttal, mögötte az amerikai Kirby Chamblissnek 20, a francia Nicolas Ivanoffnak pedig 19 pontja van. Az utánpótlásosztályban (Challenger Cup) az amerikai Kevin Coleman áll az élen 24 ponttal.

A műrepülők időmérő edzését a program szerint szombaton 16 órától tartják, vasárnap 12 órakor az utánpótlásosztály, 14 órától pedig a Master Class pilótái mérik össze tudásukat – persze, ha nem szól közbe az időjárás. Besenyei Péter szombaton az időmérő előtt pályabemutató repülést tart, vasárnap 13.50-től pedig saját légi bemutatójával szórakoztatja majd a közönséget.