hirdetés

A magyar vízilabda-válogatott megkezdte szereplését a trieszti olimpiai selejtezőn. Ahogy arra számítani lehetett, a nyitómeccsen Magyarország simán verte a francia válogatottat, holnap Kanada lesz a Benedek-csapat ellenfele. A tornáról a legjobb négy csapat kvalifikálja magát a nyári riói olimpiára.

 póló válogatott-waterpolóA tornán 12 csapat vesz részt, a válogatottakat két hatos csoportba sorsolták. Mindkét csoportból 4-4 együttes jut tovább a legjobb nyolc közé. A negyeddöntők győztesei szereznek kvótát a 2016-os olimpiára.

A magyar csapat ellenfelei Franciaország, Kanada, Románia, Oroszország és Szlovákia lesznek. A csoporton belül fontos lenne megszerezni az első helyet, mert így az egyenes kieséses szakaszban a legkönnyebb ellenfelet kapná Magyarország. A másik csoportban van Olaszország és Spanyolország, őket mindenképp jó lenne elkerülni a negyeddöntőben.

A magyar válogatott az első meccsét Franciaország ellen játszotta, és innentől kezdve mindennap egy mérkőzést játszanak csütörtökig.

A magyar válogatott már az első negyedben eldöntötte a mérkőzés sorsát, Magyarország ekkor 6-0-ra vezetett. A második negyedben visszafogottabban teljesítettek, ezt a negyedet kisebb meglepetésre a franciák megnyerték 4-2-re, így a magyarok 8-4-re vezettek a félidőben.

A mérkőzés végeredménye 13-7 lett Magyarország javára, a magyar együttes ellenfele holnap az a Kanada lesz, amely meglepetésre legyőzte Oroszországot 7-6-ra.