hirdetés

Az animációs videók rendkívül eredményesen működő marketing eszköznek számítanak, mert kellően érdekesek és meggyőzőek a látogatók számára. Nem is csoda, hogy egyre több hazai és külföldi vállalkozás látja meg a bennük rejlő potenciált.

 

Döntéshozóként persze joggal merül fel benned a kérdés, hogy a gyakorlatban miként is néz ki az animációs videó készítésének a folyamata. Valószínűleg tudni szeretnéd, hogy mennyi időbe telik a teljes kidolgozás, illetve mekkora energiabefektetést igényel mindez a részedről.

Rövid bejegyzésünkben tehát az animációk készítésének a menetét fogjuk részletezni.

Az adatlap kitöltése, majd pedig a forgatókönyv elkészítése

 

A folyamat első lépéseként egy adatlap kitöltésére lesz szükség. Ebben lehetőséged van leírni az elképzeléseidet, a céljaidat és a vállalkozásod sajátosságait. Az Animáció.net munkatársai ennek köszönhetően tudnak majd a céged profiljának leginkább megfelelő animációt készíteni.

A kitöltött adatlap az illetékes szövegíróhoz kerül. A megadott információk mellett részletesen átnézi a vállalkozásod online jelenlétét, majd pedig a rendelkezésre álló adatok alapján elkészíti a forgatókönyv első verzióját.

Ezt lehetőséged van átolvasni és alaposan ellenőrizni. Szükség esetén kérhetsz módosítást, illetve ha kérdéseid akadnak, természetesen azokat is felteheted. Hogyha minden részlet kapcsán sikerül megegyezni, akkor indulhat is a videó készítése.

A bemutatóképek elkészítése, majd pedig az animációs videó gyártása

A jóváhagyott forgatókönyvet, illetve a karaktereket alapul véve három darab bemutatókép is elkészül. Ezek remekül reprezentálják számodra az animáció látványvilágát és a majdani végső kinézetét. Tehát pontosan látni fogod, hogy milyen lesz majd a videó látványvilága.

Hogyha ezeket a képeket is sikerül jóváhagyni, akkor munkához lát az illusztrátor, illetve a grafikus. Megrajzolják a karaktereket, az arckifejezéseket és az öltözéket, emellett pedig szépen elkészül a jelenetek háttere is.

A végső simítások

Az elkészült animációs videót rövid időn belül kézhez kapod. Ekkor lehetőséged van átnézni azt, és ha úgy tartod szükségesnek, akkor módosítást is kérhetsz. A cél egyértelműen a magas minőség elérése.

Hogyha minden apró részletet sikerül tisztázni, akkor következhet az animáció publikálása a nagyközönség felé. Felkerül a vállalkozásod weboldalára, a Facebook felületre, illetve a YouTube csatornára is.

Az Animáció.net munkatársai szükség esetén hasznos tanácsokkal látnak el a megvalósítani kívánt marketing kampányoddal kapcsolatban is, egyúttal segítenek a legtöbbet kihozni az elkészült animációs videóból.

Ezáltal az egész folyamat tűpontosan megtervezett lesz, amelynek az eredménye csakis a látogatók számának, illetve a bevételeknek a növekedése lehet.