hirdetés

Egy elszabadult paripát fogtak be Ózdon a rendőrök, amely Arlóról szökött meg. Helyenként pedig bizony veszélyes helyzeteket is okozott a tíz kilométeres örült száguldás közben a ló, de végül sérülések nélkül mindenki megúszta a féktelen vágtát.

leszabadult ló

A rendőrségre estefelé érkezett bejelentés miszerint egy arlói portáról elszabadult egy ló, ami Ózd felé vette az irányt. A rendőrök végül csaknem 10 kilométeres vágtát követően biztonságos helyre terelték a lovat, ügyelve a közlekedés biztonságára is. A négylábú ugyanis a közlekedő autók közt futott, helyenként igen veszélyes helyzeteket teremtve.

Az állatot, miután egy füves területen megállt, egy rendőr vascsőhöz rögzítette azzal a kötéllel, amit az maga után húzott. Az eset során senki nem sérült meg.

Az Ózdi Rendőrkapitányság az arlói tulajdonossal szemben közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt indított szabálysértési eljárást. A férfi többek között elmondta, hogy az állatot éppen be akarta kötni a lovas kocsiba, amikor az elszabadult.

(Fotó: Police)