hirdetés

Az arcápolás elsődleges szépészeti beavatkozásnak számíthat nemtől és kortól függetlenül. Minden egyes nap időt kell szánnunk arcbőrünk megtisztítására, tonizálására, felfrissítésére, hidratálására vagy esetleges mattítására az arcbőr típusától függően. Azonban felmerülhet benned a kérdés, hogy mégis mi az a szer, amit érdemes használnod? Hogyan kell kinéznie az arcápolási folyamatnak? Ezek fontos információk, melyek megismerésében az alábbi írás segítségedre lesz.

Ismerd a bőröd!

 

Kifejezetten fontos tudatában lenned annak, hogy milyen a bőröd. Enélkül nem tudsz hatékonyan arcápolási terméket választani. Más és más hatóanyagot kíván a száraz, a zsíros vagy a kombinált bőr. Míg az előbbi zsíros és jól hidratáló krémet igényel, az utóbbiak vizes és könnyedebb állagú arcápolót kívánnak. Csak így tudod kiválasztani a számodra legmegfelelőbb szert, és alkalmazni azt nap mint nap.

 

Amennyiben valamilyen bőrproblémával küzdesz, legyen az pattanásos és mitesszeres bőr, rosacea, ekcéma vagy más zavaró és kellemetlen betegség, szintén elsődleges, hogy szakorvos megállapítsa a probléma jellegét, és szakszerűen tudja kezelni azt, különböző arcápolási szerek segítségével. Abban az esetben, ha nem vagy biztos abban, hogy melyik a bőrtípusod, érdemes egy szakavatott bőrgyógyász segítségét kérni, és megfogadni az általa adott tanácsokat a kezelés milyenségére és a szerek jellegére vonatkozóan.

 

Arcápolási teendők reggelente

 

Napszakonként általában változik az arcápolási rutin milyensége. Más jellegű termékekre van szüksége a bőrnek reggel és este. Mindkét napszakra igaz, hogy ki kell alakítani egy olyan rituálét, mely mindennapos szokássá válik a későbbiekben. Az arcápolásnak is megvan a maga sorrendje, először mindig a vizesebb szerekkel kell kezdeni, majd haladni a krémes, kissé zsírosabb kozmetikumok felé.

 

Az első lépés mindig a tisztítás legyen, hogy megszabadulj a bőrön található szennyeződésektől micellás víz segítségével. Ezt követően jöhet a tonik és a szérum, mely felfrissíti a bőrt, majd a hidratáló krém, mely segít megtartani a bőr víztartalmát. Végül fényvédővel zárd a sort, mely az UV-sugárzás okozta bőrhibák és ráncok kialakulásáért felelős.

 

Arcápolási teendők esténként

 

Az esti teendők éppoly fontosak, mint a reggeliek. Szintén lemosóval indítsd a folyamatot, amit követően tonizálj. Aztán jöhet a szérum vagy kémiai hámlasztó használata a bőr megújulása érdekében, végül az esszenciával és a hidratáló krémmel zárd a folyamatot. Fontos, hogy a hidratáló krém éjszakai legyen, mivel csak így képes helyreállítani a bőr pH értékét. Az esszenciát és a kémiai hámlasztót heti 2 alkalommal szükséges használnod.

 

Amennyiben elbizonytalanodtál, látogass el a Varga Esztétika webshopjába, ahol akár bőrtípusra és problémára összeállított csomagok közül is válogathatsz.