hirdetés

A Star Wars kultikus erotikus ruhadarabja a Profiles of History nevű online aukción 26 millió forintnyi összegért kelt el.  

Leia bikini2

Carrie Fisher 1983-ban A jedi visszatér epizódban viselt, sokak fantáziáját megmozgató rabszolgabikinijéért csupán pár napja kezdődött a licit, október elsején már a kikiáltási ár is tetemes összeg volt: 80 ezer amerikai dollárról kezdődött, és 5-én már gazdára is talált 96 ezer dollárért.

Leia hercegnő nyakörve és az őt tartó láncok is árverési darabok között voltak, mégsem a hercegnői szett volt a Star Wars-ereklyék legsikeresebbje, ugyanis a hősnő által vezetett az epizód első képkockáin feltűnő 200 ezer dollárra becsült 40 cm-es modellért 450 ezer dollárt, azaz 125 millió forintot kitevő összeget fizetett egy gyűjtő. A Harrison Ford által az Indiana Jones-filmekben használt eredeti ostorért ennek csak alig a felét, 204 ezer dollárt volt hajlandó letenni valaki.

A CNN pénzügyi beszámolója alapján a most elárverezett Star Wars-ereklyékhez egy, az eredetiséget igazoló okirat is járt, amelyet maga Richard Miller, a film jelmeztervezője hitelesített.