hirdetés

A Magyar Érdemrend középkeresztjével tüntették ki Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzőt, aki az állami elismerést budapesti koncertje előtt vehette át szerdán.

Budapest, 2017. október 18. Nyitrai Zsolt társadalmi kapcsolatokért felelõs miniszterelnöki megbízott (j) átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Ennio Morricone Oscar-díjas zeneszerzõnek budapesti koncertje elõtt a Papp László Budapest Sportarénában 2017. október 18-án. MTI Fotó: Mohai BalázsA világhírű művész azért kapta a kitüntetést, mert kiemelkedően sokat tett a magyar zeneművészet népszerűsítéséért.

Ennio Morricone világkörüli turnéin számos alkalommal dolgozott együtt magyar zenekarokkal és kórusokkal, ahogy szerda este is a Kodály Kórussal lép fel.

A Sorstalanság című magyar film zenéjét is jegyző mester nagy megtiszteltetésnek nevezte és megköszönte a rangos kitüntetést, amelyet Magyarország miniszterelnöke és köztársasági elnöke nevében adott át Nyitrai Zsolt.

Az eseményen jelen volt és gratulált a zeneszerzőnek Koltai Lajos filmrendező is, aki a Sorstalanság mellett a Malena című filmben dolgozott együtt Ennio Morriconéval.