hirdetés

Tizenkét pedagógus, vagyis a tanári kar negyede mondott fel a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumban – tudta meg az eduline.hu. Van olyan osztály, amelyik az osztályfőnökét veszítette el, elment több német- és angoltanár, matematika-, testnevelés- és informatikatanár, ráadásul a felmondást választó tanárok között van két mesterpedagógus is.

 

budai nagy antal gimiInformációink szerint az iskola igazgatója kijelentette, hogy élni fog a két hónapos felmondási idő ledolgoztatásával, vagyis vannak olyan pedagógusok, akik emiatt még a gimnáziumban tanítanak.

Az Eduline-nak nyilatkozó szülők elsősorban az igazgatót teszik felelőssé a kialakult helyzet miatt, szerintük a tanárok eddig is nehezen tudtak vele együtt dolgozni. Manolovitsné Erdőközi Orsolya 2015-ben annak ellenére kapta meg az igazgatói széket, hogy kinevezését szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította.

Az igazgatónőről az Index írt elsőként egy plágiumbotrány miatt 2015 júliusában, még demonstráltak is ellene. De ez senkit nem érdekelt. A dirit fel is jelentették később, mert titkolta az alapítvány pénzeit.  A 24.hu tavaly már írt arról, hogy pár tanár tavaly felmondott, akkor osztályokat kellett összevonni. Most pedig többen is megelégelték a helyzetet.

A baj és a szomorúság mindebben az, hogy senkit nem érdekelt, hogy sem a tanulók, sem a szülők nem támogatták a most újabb botrányokba keveredett dirit.