hirdetés

Megcsínálta a francia Julian Alaphilippe ugyanazt mint a tavalyi Tour de Francon. Ismét szakaszt nyert és felvehette a sárga trikót, amelyet feltehetőleg sokáig őrizni is fog. Az összetett esélyesek gond nélkül lehozták a napot, leszámítva Tom Dumoulint, aki a hajrában, az emelkedőn felfelé bukott.

 

Sagan szökéssel indult a Tour második napja, hisz korán volt a részhajrá, és bár Trentin elvitte a sprintet, a Bora versenyzője nem állt vissza egyből a mezőnybe. Maradt elől, akárcsak Cosnefroy, aki ma megszerezte a pöttyöst. Azonban a végére már elfogyott Sagan. .

A két első kategóriás hegyen nem voltak támadások, az utolsó emelkedő elött azonban Valverde bringája adta be a kulcsot, majd a végső emelkedő elött felért a mezőnyre és a kerékpárját is visszakapta, ami komoly bravúr volt a Moviestartól. A másik izgalom Dumoulin és Kwiatkowski összeakadása volt, a Jumbo kerekese hatalmasat perecelt.

Tizenhárom kilométerrel a cél előtt Julian Alaphilippe robbantott, a tempóját csak Hirschi tudta tartani, majd a mezőnytől illetve Adam Yates is meglépett és húztak el a többiektől.

A szökevény hármas végig tartotta a 15-20 másodperces előnyét. Sőt a hegyi hajrát Yates nyerte. A A mezőny ugyan eléggé közeledett, de Alaphilippe 200-al a vége előtt komolyan megindult, és esélyeshez méltóan behúzta a sprintet. Nem csak a szakaszt vitte el, a bónusz miatt a sárga trikó is az övé lett. A főmezőny 2 mp-es hátránnyal érkezett meg.

 

( Csákány Tibor )