hirdetés

Jó pár napig egyre nagyobb hőség  lesz. Közép-Európa fölé napról-napra egyre melegebb, afrikai eredetű levegő áramlik, ezért fokozódik a hőség.

Áron tenger

Éjjel derült, többnyire szélcsendes idő várható. Reggelre általában 16 fokig csökken a hőmérséklet – tájékoztatott az Országos Meteorológiai Szolgálat Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Iroda. Mint írták, holnap napközben kevés gomolyfelhő mellett napos idő várható, csapadék nem lesz. A nyugatias szél időnként megélénkül. Délutánra 36 fokig emelkedik a hőmérséklet. Fronthatás nincs térségünkben.
Extrém erős UV-B sugárzás várható, ezért a déli, kora délutáni órákban kerülni kell a napon való tartózkodást.

Blanka tenger

Kedden még derült idő várható, többfelé 35 fok feletti csúcshőmérséklettel. Szerdán a nap második felében viszont hidegfront érkezik, ezért megnövekszik a felhőzet, és az esti óráktól többfelé záporokra, néhol heves zivatarokra lehet számítani. A kora délutáni órákban viszont még 40 fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.
Csütörtökön már átlagos hőmérsékletű, többnyire napos, de szeles időre van kilátás, hasonlóan pénteken is, ekkor a hőmérséklet 26-28 fok között alakul, tehát felfrissül a levegő. Ezt követően ismét melegedés várható.