hirdetés

Majdnem lekéste a köztársasági elnök a csíksomlyói búcsút, mert bekrepált a részére fenntartott AN 26-os, ami egyébként egy igen megbízható és kitűnő gép. Azt, hogy miért nem tudott Áder Jánossal elindulni a gép pontosan, nem tudni, ami azért érdekes, mert egy repülőt folyamatosan ellenőriznek, ha repül, ha nem. Így az, hogy az utazás előtt épp bedöglött a katonai Antonov, igen szerencsétlen véletlen, de gyorsan lett neki bérelve egy másik.

An-26_kele

Az államfő Áder János és felesége számára rosszul indult az út Csíksomlyóba, hisz az utazásra kijelölt Antonov egyszerűen bekrepált. Ennek ellenére el tudott utazni Áder a csíksomlyói búcsúba, mert gyorsított közbeszerzési eljárással béreltek neki egy másik repülőgépet, ami működött.

Állítólag műszaki hiba miatt nem tudott felszállni az Áder János köztársasági elnököt a csíksomlyói búcsúba szállító honvédségi repülőgép, ami azért érdekes, mert ezeket a gépeket folyamatosan ellenőrzik, ami ami egy hosszú és aprólékos folyamat. Azaz senki ne gondolja, hogy ott áll a garázsban egy Antonov, és használat előtt beröffentik picit az utazás előtti percekben. Ez nem így működik, na de mindegy is.

A Ripost beszámolója  szerint Áder Jánost egy Antonov típusú katonai szállító repülőgépnek kellett volna eljuttatnia a rendezvényre, de a gép az utolsó pillanatban lerobbant.

Az államfőnek végül gyorsított közbeszerzési eljárással béreltek egy másik repülőgépet, így el tudott utazni Csíksomlyóba. Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyibe került a különgép bérlése Ádernak. Mint ahogy azt sem, hogy ki is adta bérbe a gépet a köztársasági elnöknek és utasai számára?

(Fotó: Kele)