hirdetés

A ZDF talkshow műsorában kapott hideget a magyar kormány. Sőt Orbán Viktort Hannibal Lecterként ábrázolták, szájmaszkkal, kényszerzubbonyban. Kovács Zoltán államtitkár látván a németek tettét, azonnal akcióba lépett.

 

A német közszolgálati ZDF szatirikus tank show műsorában pénteken a magyar felhatalmazási törvénynek az a része is téma volt, ami szerint „most 5 év börtön fenyegeti az újságírókat, ha olyan híreket terjesztenek, amiket a kormány fake newsnak tart”.

Erre Oliver Welke megjegyezte, hogy „ha Orbán határozhatja meg, mi a fake news, akkor akár Harvey Weinsteint is kinevezhetnék a nők jogaiért felelős biztosnak”.

Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét kezdte kritizálni, amiért az EU nem tesz semmit, közben az uniós pénzek továbbra is folynak Magyarországra, és Orbánt még mindig nem dobták ki az Európai Néppártból. Mindezt pedig egy Uschi hallgatása feliratú képpel illusztrálták, amin Orbán Viktort Hannibal Lecterként, kényszerzubbonyban, szájmaszkban ábrázolták.

A magyar kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára is látta a ZDF műsorát, és Kovács Zoltán nem értékelte a német műsor megállapításait. Az oldalán szánalmasnak nevezte a műsort. Majd a ZDF szerkesztőségének azt javasolta, hogy „ha legközelebb szörnyeket kívánnak bemutatni, nézzenek szét saját országukban, akad(t) jó pár…”-írta Kovács Zoltán, államtitkár.