hirdetés

Kisgyerekként vöröshajúnak lenni sokszor nem könnyű, ám ez az adottság később több téren kedvező is lehet.Már 1886-ban feljegyezték, hogy a vöröshajú nők teste más illatot áraszt társaikhoz képest. Később a tudomány bebizonyította, hogy ez azért van, mert a bőrük felszíne savasabb, ami miatt testszaguk gyorsabban párolog – olvasható a The Big Redhead Book című könyvben.
red girlsA könyv rámutat, hogy a világ lakosságának csupán 2 százaléka természetes vörös, s köztük is a vöröshaj-kék szem-kombináció a legritkább. Ezekkel az adottságokkal rendelkezik például Amy Adams (43), az Érkezés című 2016-os mozifilm főszereplője.
Kutatások bizonyítják, hogy a vöröshajú emberek fájdalomküszöbe negyedével magasabb másokhoz képest, ugyanakkor műtét előtti altatáshoz ötödével több altatógázt kell felhasználni. Sőt, a fogorvosnál egy helyett akár 2-3 érzéstelenítőinjekcióra is szükség lehet.

Az ilyen hajjal rendelkezők az időjárás-változást korábban megérzik, mivel a vörös színért felelős mutáns gén miatt a szervezetük érzékenyebbek a hőmérsékletváltozásra.

Ugyanakkor a vörösek szerencsésnek is mondhatók. Szervezetük rövidebb idő alatt állít elő D-vitamint, ami rendkívül fontos az egészséghez. Ráadásul az emberek szemében mosolygósabbnak tűnnek. Talán éppen ezért rendkívül kedveltek a reklámokban -foglalja össze a könyvet a New York Post.