hirdetés

A Dunaferr elfoglalására készülő biztonságiaknál fegyvert, kábítószert kerestek a rendőrök mert a település vezetőjétől aggasztó bejelentést kaptak. A biztonsági cég tagjainál semmit nem találtak a rendőrök, hisz ők csak őrködni mentek volna és úgy tudjuk mennek is. A vasmű körüli tulajdonosi káoszban nem tudni kinek van igaza de az biztos egyfajta orosz-ukrán háború dúl a kapukon belül.

 

A Dunaferr-csoport közleményben reagált arra, hogy az Euronews kiderítette, egy ál-Habsburg kapott szerepet a cég átvételében. Mint írták, Habsburg György párizsi magyar nagykövet bejelentése, hogy a férfi szélhámos, erősíti mindazt, amit korábban az ukrán kisebbségi tulajdonos embereiről, módszereiről írtak.

A cégcsoport a Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó ukrán férfiról most azt írta, a Dunaferr tulajdonosainak „főmeghatalmazottjaként” bukkant fel, és az ál-Habsburg hívta össze azt az online közgyűlést is, amely alapján kineveztek egy új »cégvezetőt«.

Néhány napja a cég már jelezte, álmeghatalmazások, álképviselők, álközgyűlések és valódi „verőemberek” vannak, de nincs új cégvezető.

Most azt írták, a csalássorozatot magára az ál-Habsburgra építették, de hiába, mert „Magyarországon nem működnek a csalásra, megtévesztésre és agresszióra építő módszerek”.

A Dunaferr-ügytől a Habsburg család mellett elhatárolódott a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor is, aki feljelentette a jobbikos Stummer Jánost, aki arra utalt, ő küldte zsoldosait egy hete Dunaújvárosba.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a Vasműbe igyekvő biztonsági céget napokkal ezelőtt a városba vezénylet rendőrök hada állította meg. A rendőrök a biztonságiaknál a bejelentés szerint fegyvert, vágóeszközöket és drogot kerestek. Nos semmit nem találtak az egyenruhások de a bejelentő megakadályozta azt, hogy a Vasmű őrzését átvegye egy új biztonsági szolgálat. Természetesen itt sokan megtámadták az FTC elnökét is, hogy az ő emberei a Dunaferr elfoglalói de ezen személyek tévedtek és orbitálisat hazudtak. Ha azt mondták volna, hogy ezen őrök közt van olyan, aki a Városligetet bekerítette és a ligetvédőket elvitette, nos ez igaz. Azonban ezen biztonságiak sosem védték a Lendvay utcai Fidesz székházat.

Nem is értem a dunaújvárosi polgármestert, aki ránk küldte a rendőröket, hisz félreinformálta a rendőrséget. Mi jogszerűen , minden engedéllyel a kezünkben csak a munkánkat végeztük volna. Ez valamiért Dunaújváros városvezetőjének nem tetszett. Sajnálom, hogy több száz rendőrt feleslegesen ugráltatott. Valóban fegyvereket is kerestek a biztonsági őreinknél de mi ilyenekkel nem járunk, nem dolgozunk-mondta Mikó István a biztonsági cég kommunikációs vezetője.

(T.Dorián)