hirdetés

A kínai Shiniuzhai Nemzeti Geológiai Parkban mindössze pár hete készült el az 1080 méteres magasságban futó üvegpadlós híd. Elemeiről eddig azt állították, hogy akár 800 kilogrammos terhelést is elbír, egy rozsdamentes acélkulacs mégis berepesztette.

üveghíd3

 

Egy részén, a Bátor ember hídjának nevezett 180 méter mélységű szakadék feletti, közel 260 méter hosszan kifeszített függőhídon tört ki a pánik. Ez a Yuntai-hegyen 1080 méter tengerszint feletti magasságban lóg.

Az egyik turista beszámolója szerint, egyszer csak érezte, hogy megrázkódik alatta a híd, lenézve látta, amint hajszálrepedések keletkeztek a talpa alatt az üvegpadlón, mindenki kiabálni kezdett és futva menekült a legközelebbi végéhez.

 

üveghíd 4

A park szóvivője elismerte, hogy valóban berepedt az üvegpadló egyik szakasza. Az építők elmondása alapján négyzetméterenkénti 800 kilogrammos terhelést is elbíró aljzaton mégis kifogott az egyik látogató által elejtett rozsdamentes acéltermosz. A hatóságok szerint senki nem volt veszélyben, ugyanis a három rétegből álló üvegből csak a legfelső sérült meg.