hirdetés

Nem úszta meg a súlyos büntetést a 73 éves drogfutár anyuka, akinél még 2019-ben mintegy 200 millió forint értékű kábítószert találtak a nyomozók, a hölgy 20 év fegyházbüntetést kapott. A drogmama korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal  azaz a mai Alkotmányvédelmi Hivatalban dolgozott, fia pedig a híres Lamborghini törő F.Árpád. A drogbanda vezére a fia volt, aki 22 évet kapott nem jogerősen de az ügyészség életfogytig tartó büntetést tud csak elfogadni az ő esetében. A korosodó hölgy és fia visszaesőnek számít ezért ilyen elrettentő a büntetés mértéke.

 

A Fővárosi Főügyészség eredményesen emelt vádat egy kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet tagjaival, köztük egy 73 éves nővel szemben, akiktől a rendőrök 2019 januárjában 200 millió forint értékű drogot foglaltak le egy óbudai mélygarázsban – derül ki a vádhatóság lapunkhoz is eljuttatott közleményéből.

Három férfival és egy nővel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre, bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emeltek vádat.

Az ügyészek szerint a banda vezetője egy 49 éves férfi volt, aki 2018 novemberétől egy olyan bűnszervezetet működtetett, amelynek fő tevékenysége kokain és szintetikus drogok Hollandiából Magyarországra szállítása, majd hazai értékesítése volt. Ő rendelte meg a drogokat, a kábítószer szállítását a férfi most 73 éves édesanyja végezte, két további bűntársuk pedig a drog beszerzésében, tárolásában, és belföldi értékesítésében vett részt.

A szállítmány behozatala úgy történt, hogy a vádlottak Magyarországon autót béreltek, amivel általában az anya és fia Hollandiába utazott, egy további társuk, vagy adott esetben mindkét társuk pedig repülővel utazott utánuk. A megvásárolt drogot a vádlottak a bérelt autó gyári karosszériájának üregeiben rejtették el, amit ezt követően a 73 éves nő vezetett vissza Magyarországra, társai pedig repülővel tértek haza. Az anyaggal megrakott autóval az egyik bandatag óbudai lakására mentek. Itt működött az elosztó központ. A legutolsó menet 2019. január 12-én este érkezett Magyarországra. A rendőrök akkor ütöttek rajta a társaságon, amikor a mélygarázsban épp a szállítmányt pakolták ki.

A nyomozók a gépkocsiból, valamint a lakásból összesen mintegy 5 kilogramm kokaint, valamint 50 milliónál több amfetamin tablettát foglaltak le. Utóbbi csaknem 23 kilogrammot nyomott.

A Fővárosi Törvényszék mind a négy embert bűnösnek találta. A bűnszervezet vezetője 22 évet, míg a 73 éves nő 20 év fegyházat kapott. Társaik „csak” 16 és 12 évet tölthetnek a fegyházban. A bűnszervezet vezetője és annak anyja korábban már volt büntetve kábítószer-kereskedelem bűntette miatt, ezért ők különös visszaesőnek minősülnek. Az ítélet nem jogerős, ugyanis a Fővárosi Főügyészség azt szeretné, ha a bűnszervezet vezetőjét életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélnék.

A drogbanda most elítélt vezére az az F.Árpád, aki látványosan a kétezres években azzal került be a hírekbe, hogy egy méregdrága Lamborghinit rommá tört az M7-esen, miközben egy Porschéval versenyzett.

Ráadásul az anyukája, aki a drogfutár mami szerepét vállalta korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal (ma Alkotmányvédelmi Hivatal) polgári állományában dolgozott. Azt nem tudni, hogy ez mennyiben segítette Árpád alvilági karrierjét, de tény, hogy ha egy ilyen közegben mozgó figuráról mások elhitték, hogy jó hatósági kapcsolatai lehetnek, akkor az már önmagában előnyt jelenthetett neki.